Filter

Tegovi za teretanu,  prodaja Beograd, Požeška 150a – ENDLESS Sport

Tegovi za teretanu

Tegovi za teretanu, Šipke i Bučice su osnovni rekviziti u svakoj teretani. Koriste se za izvođenje vežbi sa opterećenjem. Najpopularnije vežbe sa tegovima i šipkom su: ravni i kosi benč (za grudi) , prednje i zadnje rame (za rame), čučanj (za noge). Najpopularnije vežbe sa bučicama su: biceps i triceps (za ruke), razvlačenje (za grudi), potisak (za rame) kao i letenje itd. Broj vežbi koji možete izvesti sa tegovima i šipkama je faktički neograničen.

Vrste tegova

Tegovi mogu biti olimpijski u f50 standardu i amaterski u f30 standardu. Olimpijski tegovi se koriste zajedno sa olimpijskim šipkama i predstavljaju profesionalni standard. Amaterski f30 tegovi su prilagođeni za rekreativce i za kućno vežbanje. Razlike između olimpijskih tegova i amaterskih f30 faktički i nema osim u promeru rupe. Glavna razlika je u šipkama i njihovoj nosivosti.

Ostale nestandardne promere rupa nećemo uzimati u obzir i ne savetujemo njihovu kupovinu iz razloga što će kasnije najverovatnije biti veliki problem da pronađete i dokupite novu količinu tegova ukoliko vam zatreba ili da nađete neku novu odgovarajuću šipku za te tegove. Ukoliko vam nije potreban profi f50 standard gledajte da vaš izbor bude nešto od f30 tegova i šipki.

Sami tegovi u oba standarda mogu biti: Liveni tegovi ili Gumirani tegovi(gumirane ploče). Liveni tegovi su klasični izliveni tegovi od legure metala koji su prefarbani i zaštićeni farbom. Gumirani tegovi su umesto farbom presvučeni sa gumom. Na taj način štite podlogu od oštećenja. Takođe ploče odnosno tegovi mogu biti sa rukohvatom i bez rukohvata. Tegovi sa rukohvatom su vrlo praktičniji pogotovu kod ploča većih težina. Lakši su za manipulaciju i podizanje sa podloge. Takođe ukoliko su rukohvati simetrični takve ploče tegova možemo koristiti i za izvođenje nekih drugih vežbi bez upotrebe šipke.

Posetite ENDLESS Sport i pogledajte ponudu tegova za teretanu.

Tegovi

Bucice-i-Ruska-zvona