Filter

Rukavice za MMA, prodaja Beograd, Banovo brdo, Požeška 150a – ENDLESS Sport

Rukavice za MMA

Rukavice za MMA su rukavice za ultimate fight (UFC) odnosno MMA. Uvek su sa otvorenim prstima zbog grappling-a(grepling). Dok sam palac može biti sa zaštitom ili slobodan. Određeni borci preferiraju rukavice bez zaštite za palac zbog boljeg osećaja i slobodnijih pokreta. U toku treninga možemo koristiti i rukavice sa zaštitom za palac da bismo smanjili mogućnost povrede kao i rukavice za MMA sparing sa većom uncažom tj. debljim punjenjem da bi umanjili mogućnost povrede sparing partnera.  Sam MMA (Mixed Martial Arts) u prevodu znači Mešovite Borilačke veštine i predstavlja kombinaciju različitih borbenih stilova. Takmičari mogu koristiti faktički svaku borilačku disciplinu i njihovom kombinacijom izgrađuju sopstveni stil borbe. Sam MMA meč predstavlja miks grapplinga i udaračkih disciplina. Grappling predstavlja kombinaciju tehnika (bez udaranja protivnika) da bi se suparnik stavio pod kontrolu i dobio meč. Nije dozvoljeno udaranje i borba počinje iz stojećeg stava, a kasnije se zahvatima protivnik obara i prelazi se na borbu u parteru. Grappling discipline su Džudo, BJJ i sl. U poslednje vreme MMA dobija na velikoj popularnosti . Uglavnom su to kombinacije borilačkih disciplina u parteru kao što je judo i brazilski jiu jitsu BJJ sa klasičnim borilačkim disciplinama kao što su boks, kik-boks, tajlandski boks i sl.

Rukavice-za-MMA
Rukavice-za-MMA

Održavanje rukavica za MMA

Kako sprečiti neprijatne mirise iz rukavica nakon samo nekoliko treninga? Za razliku od klasičnih rukavica za boks i džak kod rukavica za MMA je to manje izražen problem jer su rukavice otvorene i lakše se osuše. Bez obzira na to potrebno je povesti računa o održavanju. Najbitnije od svega je da nakon završenog treninga rukavice nikako ne ostavite zatvorene u rancu ili još gore nekoj nailonskoj kesi nego ih čim dođete kući sa treninga izvadite i ostavite da se osuše na sobnoj temperaturi. Otvorite čičak zatvaranje na rukavici koje ide oko zgloba ruke da bi vazduh mogao što lakše da cirkuliše i da bi se rukavice što lakše i prirodnije osušile. Nikako nemojte ostavljati rukavice na suncu ili sušiti fenom i sl. Isključivo ih sušite prirodnim putem.

Opertite bandažere nakon svakoh treninga. Poželjno je imati makar dva para bandažera da biste ih mogli redovno oprati i uvek imati jedne koje će biti čiste, suve i spremne za trening. Izbegavajte jeftine bandažere od poliestera! Kupite pamučne bandažere ili one koje su pretežno pamučne sa dodatkom elastina. Poliester bandažere izbegavajte u širokom luku ukoliko vam je stalo da izbegnete neprijatan miris iz vaših rukavica. I na kraju morate imati na umu da skuplje rukavice od prirodne kože znače i manje neprijatnih mirisa. Što je rukavica kvalitetnija to će i neprijatnih mirisa iz nje biti manje. Ali to nikako ne znači da ne treba da se pridržavate gore navedenih saveta i sa kožnim, kvalitetnijim rukavicama. I najskuplja rukavica će vrlo brzo dobiti neprijatne mirise ukoliko je ostavite u najilonskoj kesi nekoliko puta nakon treninga.