Filter

Džakovi za boks, Džakovi za kik-boks, prodaja Beograd, Banovo brdo, Požeška ulica 150a – ENDLESS Sport

Džakovi za boks

Džakovi za boks i kik-boks predstavljaju jedan od osnovnih rekvizita za trenig skoro svih udaračkih disciplina. Džakovi za boks su oprema bez koje ne možemo zamisliti ozbiljan boks trening. Mogu biti različitih dužina i širina. Najčešće ih srećemo u dužinama od: 100cm, 150cm i 180cm. Kraći džakovi su za ručne udarce dok su duži predviđeni i za nožne udarce( low i high kick). Standardna širina džakova za boks je 35cm-40cm. Postoje klasični džakovi ali i razne varijacije kao što je džak za aperkat i slično. Punjeni su tekstilom (krpama). Poseduju rajfešlus u gornjoj zoni džaka i u svakom momentu džak možete jednostavno dopuniti ukoliko za to ima potrebe. Dimenzije od 150×35 i 180×35 imaju duplo šivenje (dupla gurtna) i posebno su ojačani za nožne udarce.

U prošlosti su se kvalitetni džakovi izrađivali isključivo od prirodne kože dok su danas primat preuzeli veštački materijali. Najčešće se izrađuju od ceradnog platna koje ima veliku izdržljivost ali mnogo nižu cenu. Zbog toga su danas džakovi za boks jeftiniji i dostupni široj populaciji.

Idealni su za standardne treninge svih borilačkih sportova ali i za klasičan kardio trening koji podrazumeva potrošnju nagomilane energije zbog savremenog načina života (kancelarijski poslovi i sl.). Potrošnja viška energije deluje i kao neka vrsta anti stres terapije ali pozitivno utiče i na zdravlje celog organizma jer aktivira skoro sve grupe mišića od nogu preko trbušnih i leđnih mišića do ruku. Udaranje u džak je zahtevan trening i pozitivno utiče na kondiciju i potrošnju viška kalorija.

Saveti za početnike

Savet za početnike i rekreativce: izvegavajte u prvim danima treninga snažne i jake udarce jer vaši zglobovi i tetive na rukama nisu navikli na tu količinu stresa i pritiska na njih. Previše snažni treninzi mogu izazvati povrede i bolove u šakama i zglobovima. Počnite sa laganim udarcima, a kako vreme odmiče i vaši zglobovi ojačavaju možete blago pojačavati snagu udaraca. Poenta treninga je u potrošnji i aktivnosti,a ne u silovitim udarcima. To se pogotovu odnosi na one koji su bili dugo neaktivni i njihovo telo nije naviklo na takvu vrstu opterećenja.
Obavezno koristite zaštitu za ruke prilikom treninga i izbegavajte udaranje golim rukama. Rukavice za boks i bandažeri će sačuvati vaše ruke i smanjiti mogućnost povrede.

Dzakovi-za-boks
Dzakovi-za-boks

Dimenzije džakova za boks:

Mali džak 100cm (za udarce rukama) –  100x35cm                         Cena: 3 200 rsd

Srednji džak 150cm (za udarce rukama i nogama) – 150x35cm    Cena:3 800 rsd

Veliki džak 180cm (za udarce rukama i nogama)-  180x35cm       Cena: 4 500 rsd

Dostupni su u tri boje: crna, crvena i plava.

Prodaja borilačke opreme po atraktivnim cenama. Materijal od kog su izrađeni je izuzetno izdržljiv i dugotrajan (ceradno platno).