Filter

Kose klupe, Klupe za trbušnjake, prodaja Beograd, Požeška 150a, Banovo brdo – ENDLESS Sport

Kose klupe – Klupe za trbušnjake

Kose klupe (klupe za trbušnjake) su tip klupa koje nam olakšavaju izvođenje vežbi za mišiće abdomena odnosno za trbušnjake. Većina vežbača dok vežba trbušnjake ima problem sa nogama. Gde zaglaviti noge? Gde fiksirati stopala i na miru odraditi trening? Ove klupe poseduju tapacirane delove gde bez problema pre početka treninga fiksiramo stopala. Međutim, nije to i jedina njihova prednost. Daska na njima je uvek tapacirana i omogućuje udobno vežbanje bez žuljanja leđa. Sa druge strane više vežbe abdomena ne moramo raditi u horizontalnom položaju jer uz pomoć kose klupe, trbušnjake radimo pod nagibom. Nagib se uvek može menjati. U zavisnosti od samog modela svaka kosa klupa poseduje nekoliko nivoa podešavanja. Što je kosina veća trening će biti teži i obratno. Uz pomoć gravitacione sile i položaja našeg tela dobijamo veće ili manje opterećenje na trbušne mišiće. Na taj način bez upotrebe dodatnih tegova možemo menjati težinu same vežbe.

Kose klupe – Klupe za trbušnjake – vrste

Kose klupe (Klupe za trbušnjake) su uglavnom klasične sa ravnom daskom.  One služe za standarno vežabnje trbušnjaka i nemaju nikakve dodatne funkcije. Klupe koje imaju zakrivljenu dasku pored klasičnog treninga za trbušnjake poseduju i dodatak za hiperekstenziju leđa. Na njima pored trbušnjaka možemo razvijati i leđne mišiće. Treća vrsta su kombinovane kose klupe koje poseduju posebnu dodatnu nožicu koja omogućava podizanje klupe u ravni položaj. Na taj način klasičnu klupu za trbušnjake možemo pretvoriti u ravnu klupu. Ravna klupa je idealna za rad sa bučicama. Dve klupe u jednoj su uvek prednost ukoliko živite u stanu i nemate previše slobodnog prostora.

Kose-klupe
Kose-klupe

Kose klupe – saveti za kupovinu

U principu osim razlike u tipovima klupa (klasična, sa kosom daskom, kombinovana) sve klupe za trbušnjake su slične. Jedino što treba da obratite pažnju je nosivost i jačina same konstrukcije. Kupite klupu koja može da trpi vašu kilažu. Izaberite klupu po svojim afinitetima. Ukoliko vam nisu potrebne dodatne opcije kod klupe za trbušnjake onda svedite izbor na klasičnu kosu klupu. Na taj način ćete uštedeti novac pošto su klupe sa dodatnim opcijama po pravilu skuplje od klasičnih.