Filter

Krostrenažeri, Eliptični trenažeri prodaja Beograd, Požeška ulica tržni centar 150a, ENDLESS Sport. Veliki izbor i super cene na web shop-u!

Krostrenažeri, Eliptični trenažeri, Orbitreci

Krostrenažer je poznat još kao eliptični trenažer ili orbitrek. Bez obzira kako ga nazivate ova sprava je nezaobilazan inventar svake ozbiljne teretane ili fitnes centra. Samim tim je postao čest izbor i u kućnim uslovima. Ne zauzima previše prostora a omogućava ozbiljan i efikasan trening.

Krostrenažeri  su uz sobne bicikle omiljeni tip fitnes sprava kod vežbača. Krostrenažeri su po svojoj dinamici jedan korak ispred ostalih kućnih trenažera. Ukoliko vam je trening na sobnom biciklu jednoličan i dosadan onda je krostrenažer prava sprava za vas. Trening se izvodi u stojećem stavu i sve glavne mišićne grupe su aktivne prilikom upotrebe ove sprave. Njegov eliptični pokret vam ne dozvoljava da budete statični prilikom treninga. Aktivira mišiće nogu, zadnjice, abdomena, ramena i ruku. Idealan je za zatezanje i smanjenje telesne mase.

Krostrenažeri smanjuju stres na vaše zglobove i predstavljaju pravi izbor kod vežbača koji su dugo bili neaktivni. Kod trčanja na traci ili u prirodi zbog neadekvatne sportske obuće i tvrde podloge na kojoj trčite može doći do povrede zglobova ili ligamenata. Krostrenažer (Orbitrek) drastično umanjuje izglede za ovu vrstu povrede.  Omogućuje vam dobar kardio trening sa puno dinamike i sa minimalnom količinom naprezanja vaših zglobova i ligamenata.

Krostrenazeri
Krostrenazeri

Krostrenažeri – saveti za kupovinu

Kod kupovine obratite pažnju na masivnost same sprave. Što je sprava veća biće i čvršća, a samim tim i dugotrajnija. Nosivost same sprave mora biti odgovarajuća vašoj kilaži. Što je težina vežbača veća sam krostrenažer mora biti masivniji i snažniji. Kvalitet i osećaj prilikom treninga je direktno povezan sa vašom kilažom i opterećenjem koju krostrenažer trpi dok vežbate na njemu. Od ključne je važnosti da prilikom kupovine krostrenažer birate ne po ceni nego po potrebnim karakteristikama. Laganiji vežbači mogu izabrati slabije modele(samim tim i jeftinije) dok masivniji vežbači moraju birati jači krostrenažer.

Ukoliko ste u mogućnosti da isprobate spravu pre kupovine obratite pažnju na glatkoću samih pokreta dok okrećete pedale. Previše mali i jeftini krostrenažeri mogu imati osećaj propadanja dok vrtite pedale, a to će umanjiti kvalitet i samo zadovoljstvo vežbača prilikom treninga.

U svakom momentu možete zatražiti savete ili stručnu pomoć preko maila ili pozivom na neki od naših telefona. ENDLESS Sport osoblje će vam uvek biti na raspolaganju i ukoliko je potrebno pomoći prilikom odabira pravog krostrenažera.