Filter

Rukavice za džak, Šado rukavice, prodaja Beograd, Banovo brdo, Požeška 150a – ENDLESS Sport

Rukavice za džak, (Šado rukavice)

Šado rukavice su specijalno dizajnirane za udaranje u džak za boks. Njihova uncaža je znatno manja nego kod klasičnih rukavica i zato sa njima nije dozvoljen sparing. Služe isključivo za trening na džaku. Mogu biti izrađene od veštačkih materijala (uglavnom PU) ili od prirodne kože. Kvalitet rukavice zavisi od materijala od kog su izrađene. Kožne rukavice su kvalitetnije i dugotrajnije. Takođe kod kožnih rukavica ukoliko ih pravilno održavate nakon treninga ćete imati manje problema sa neprijatnim mirisima koji nastaju zbog znojenja.

Rukavice za džak su osnovna boks oprema i ukoliko nam finansijske mogućnosti dozvoljavaju trebali bi ih imati uz klasične boks rukavice zbog treninga na džaku. Klasične boks rukavice nisu predviđene za udarce u džak i taj vid korišćenja im smanjuje vek trajanja. Imajući u vidu da su rukavice za džak znatno jeftinije taj vid investicije bi trebao da se isplati na duže staze.

Rukavice-za-dzak
Rukavice-za-dzak

Održavanje rukavica za džak

Kako sprečiti neprijatne mirise iz rukavica nakon samo nekoliko treninga? Najbitnije od svega je da nakon završenog treninga rukavice nikako ne ostavite zatvorene u rancu ili još gore nekoj nailonskoj kesi nego ih čim dođete kući sa treninga izvadite i ostavite da se osuše na sobnoj temperaturi. Otvorite čičak zatvaranje na rukavici koje ide oko zgloba ruke da bi vazduh mogao što lakše da cirkuliše i da bi se rukavice što lakše i prirodnije osušile. Nikako nemojte ostavljati rukavice na suncu ili sušiti fenom i sl. Isključivo ih sušite prirodnim putem.

Opertite bandažere nakon svakoh treninga. Poželjno je imati makar dva para bandažera da biste ih mogli redovno oprati i uvek imati jedne koje će biti čiste, suve i spremne za trening. Izbegavajte jeftine bandažere od poliestera! Kupite pamučne bandažere ili one koje su pretežno pamučne sa dodatkom elastina. Poliester bandažere izbegavajte u širokom luku ukoliko vam je stalo da izbegnete neprijatan miris iz vaših rukavica. I na kraju morate imati na umu da skuplje rukavice od prirodne kože znače i manje neprijatnih mirisa. Što je rukavica kvalitetnija to će i neprijatnih mirisa iz nje biti manje. Ali to nikako ne znači da ne treba da se pridržavate gore navedenih saveta i sa kožnim, kvalitetnijim rukavicama. I najskuplja rukavica će vrlo brzo dobiti neprijatne mirise ukoliko je ostavite u najilonskoj kesi nekoliko puta nakon treninga.