Filter

Rukavice za teretanu, Rukavice za fitnes, prodaja Beograd, Banovo brdo, Požeška 150a – ENDLESS Sport

Rukavice za teretanu

Rukavice za teretanu ili rukavice za fitnes služe za zaštitu dlanova prilikom izvođenja vežbi. Žuljevi uglavnom nastaju prilikom treninga na šipkama ili vratilima. Najčešće se izrađuju u kombinaciji kože na delu koji prekriva dlan i elastičnih materijala koji su na spoljašnjoj strani šake. Ti elastični materijali su uglavnom rupičasti i porozni radi bolje cirkulacije vazduha prilikom treninga. Na taj način smanjujemo znojenje i sušenje šake. Deo na dlanu ispod površine kože sadrži i tanak sloj sunđera koji dodatno štiti dlan šake od žuljeva.

Rukavice za teretanu i fitnes mogu biti: bez bandaže oko zgloba ili sa dodatnom bandažom zgloba šake

Rukavice-za-teretanu
Rukavice-za-teretanu

Rukavice za teretanu bez bandaže

Ovaj model  je uglavnom laganiji i praktičniji za korišćenje. Lakše se navlači i skida sa šake u pauzama između serija. Poseduje samo lagano čičak zatvaranje uglavnom na spoljašnjoj strani šake.

Rukavice za teretanu sa bandažom

Ovaj model rukavica je malo teži za brzo skidanje i navlačenje ukoliko posle svake serije sklanjate rukavice sa ruku ali daje dodatnu sigurnost u zglobu ruke pošto poseduje dodatnu bandažu zgloba šake. Uglavnom se bandažira sa dva obmotaja oko zgloba. Sama bandaža na rukavicama može biti elastična ili neelastična.

Kako izabrati veličinu?

U našoj ponudi rukavice su uglavnom u dve ili tri veličine u zavisnosti od modela. Prilikom kupovine rukavica za fitnes neophodno je da budu uske i da lepo prijanjaju uz šaku. Ukoliko uzmete veći broj od potrebnog prilikom stiska šake unutrašnji deo rukavica za fitnes će se naborati i na taj način neće štititi vaše dlanove od žuljeva nego će čak i smetati prilikom treninga i praviti žuljeve.