Filter

Gladijatori, Kućne teretane, prodaja Beograd, Požeška ulica tržni centar 150a, ENDLESS Sport

Gladijatori, Kućne teretane, Home Gym

Gladijator sprava se još popularno naziva i kućna teretana odnosno home gym. Bez obzira kako je nazivate ona predstavlja jednu od najpopularnijih sprava za kućno vežbanje. Funkcioniše na principu sajli i koturova. Zbog toga predstavlja bezbedan vid kućnog vežbanja i bezbednu zamenu za klasičan ravni benč. Zbog svoje karakteristične konstrukcije ukoliko ostanemo bez snage možemo bezbedno putiti ručke gladijatora i završiti trening. Kod klasičnog benča ukoliko ostanemo bez snage dovodimo sebe u nezgodnu situaciju da nas tegovi i šipka pritisnu u predelu grudi ukoliko nemamo partnera koji će nam asistirati prilikom treninga. Kod gladijatora tako nešto nije moguće pošto se svo opterećenje(tegovi, ploče) nalaze iza naših leđa na bezbednoj udaljenosti.

Gladijatori
Gladijatori

Gladijatori, Kućne teretane – vrste vežbi

Gladijatori su sprave koje objedinjuju nekoliko osnovnih vežbi iz teretane na jednom mestu. Na svakom gladijatoru ćete pronaći: lat mašinu, benč pres, pek dek, donju vuču i prednji šut. U zavisnosti od tipa gladijatora možete pronaći još neke dodatne vežbe.

Lat mašina predstavlja osnovnu vežbu sa opterećenjem za trening gornjeg dela leđa.

Benč pres je ustvari simulacija klasične benč klupe i ravnog benča ali bez upotrebe tegova i šipki. Izvodi se u sedećem položaju.

Pek dek je druga varijanta vežbe za grudi. Uglavnom je popularna kod ženske populacije.

Donja vuča je odgovorna za razvijanje donjeg dela leđa. Može se izvoditi sa uskim ili širokim hvatom.

Prednji šut je vežba za razvijanje mišića nogu odnosno prednje lože.

Kilaža tegova kod kućnih gladijatora je uglavnom 45kg. U sistemu prenosa ova težina se realno uvećava. Kod skupljih i naprednijih modela mogu biti i veće kilaže tegova.

Pomoć oko izbora gladijatora

Ukoliko niste u mogućnosti da sami izaberete odgovarajući model za vaše potrebe obratite se ENDLESS Sport osoblju na naše telefone ili putem maila i u kratkom roku će te dobiti stručan savet. Takođe za sva ostala pitanja i karakteristike gladijatora pozovite i pitajte na naše telefone.