Istaknuto

Gladijator DX-IRHG01, Kućna teretana

Gladijator DX-IRHG01, Kućna teretana

38.900,00 RSD

Na lageru

38.900,00 RSD

Gladijator Kućna teretana DX-IRHG01 GimFit

Višenamenska sprava za vežbanje
Šest različitih vežbi
Dimenzije: 145x108x203
Težina tegova: 45 kg

NAPOMENA* Gladijatori su dostupni isključivo za lično preuzimanje u magacinu u Beogradu (nema ih na stanju u radnji!)
Ne šaljemo gladijatore kurirskom službom!!!
Pozvati telefonom za sve informacije i dogovor oko preuzimanja.

SKU: 5082 Kategorije: Oznake: ,

Opis

Gladijator DX-IRHG01 GimFit

Gladijator Kućna teretana DX-IRHG01 GimFit je osnovna verzija ove vrste trenažera po povoljnoj ceni. Težina tegova je 45kg. Poseduje standardne vežbe za grudi (benč pres i pek dek), leđa(lat i donja vuča), noge(prednji šut) i nastavak za triceps.

Gladijator ili kućna teretana (home gym) je univerzalna sprava koja objedinjuje nekoliko različitih vežbi u jednoj. Glavni cilj kod kupovine gladijatora je da sa što manje zauzetog prostora u stanu ili kući zamenimo što više sprava iz klasične teretane.  Kod svih osnovnih modela gladijatora možemo očekivati sledeće vežbe: benč pres, pek dek, lat mašinu, triceps, donju vuču i prednji šut.

Osnovne vežbe za gladijator mašinu

-Benč pres-

Simulira klasičan benč samo u sedećem položaju. Efekti su praktično isti, a to je da razvijamo grudne mišiće ali bez upotrebe šipki i klasičnih tegova. Glavna prednost gladijatora u odnosu na klasičan benč je ušteda prostora u stanu ili kući i bezbednost vežbanja. Dok radimo klasičan benč sa šipkom potreban nam je asistent koji će nam pomoći ukoliko ostanemo bez snage prilikom poslednjeg podizanja šipke. Ukoliko loše procenimo svoje mogućnosti može nam se lako desiti da ne uspemo da vratimo šipku sa tegovima na stalke i da nas šipka zajedno sa tegovima pritisne u predelu grudi. Svi koji su se nekad našli u takvoj situaciji sigurni smo da će prilikom sledećeg vežbanja biti mnogo pažljiviji i da će želeti da izbegnu moguće povrede. Ovo se posebno odnosi na početnike.

Vežba na gladijatoru isključuje ovakve situacije pošto je princip vežbanja potpuno drugačiji. Tegovi se nalaze daleko od nas i pogrešna procena vlastite izdržljivosti nas neće baciti u nezavidnu situaciju. Vežbe sa tegovima i šipkama su ipak osnova za rad i vežbanje u teretani ali u nedostatku vremena za odlazak u teretanu sigurni smo da će gladijator biti mašina koja će biti dostojna zamena.

-Lat mašina-

Pored klasičnih zgibova trening na lat mašini je među najomiljenijim kod onih vežbača koji žele da razviju gornji deo leđa. Lat je jedna od osnovnih vežbi u teretani, a samim tim nezaobilazna i na samoj gladijator mašini.

-Donja vuča-

Donja vuča ili donji kotur je vežba za razvijanje donjeg dela leđa. Vrlo je bitno da prilikom izvođenja ove vežbe konsultujete trenera ili nekog iskusnijeg vežbača da biste izbegli povrede leđa koje mogu nastati neispravnim ižvođenjem ove vežbe. Donja vuča simulira veslanje i samim tim razvija i jača leđne mišiće. Možemo koristiti uski ili široki hvat prilikom izvođenja ove vežbe.

Dodatne vežbe za Gladijator mašinu

-Prednji šut-

Je vežba koja simulira kao što joj i samo ime kaže šut nogom. Odlična je za nožne mišiće i razvijanje prednje lože.
Napredniji modeli gladijatora mogu posedovati još neke vežbe i dodatke kao što je skot klupa, kosa daska za trbučnjake i sl. Kod svih vežbi možemo menjati opterećenje tj. broj ploča zakačenih na sajlu gladijatora prostim izvlačenjem igle kojom regulišemo željenu težinu.

-Triceps-

Svaki gladijator bi trebao da ima nastavak za triceps koji se kači na mesto nastavka za lat. Najstandardniji nastavak je ravna šipka ali vežbači često koriste i krivu šipku za triceps i sve popularniji kanap za triceps.

-Pek dek-

Je vežba za grudi u sedećem položaju ge za razliku od klasičnog benč presa pokreti ruku ne idu u pravom obliku nego u polukružnom. Na taj način pogađamo drugu grupu grudnih mišića. Ova vežba je najpopularnija kod ženske populacije ali je upražnjava i dobar deo muškaraca.

Marka: GimFit
Uvoznik: Capriolo Doo Bačka Topola
Zemlja porekla: Kina
Sprava je namenjena isključivo za kućnu a ne komercijalnu i javnu upotrebu
Prava potrošača: Zagarantovana sva prava kupca po osnovu zakona o zaštiti potrošača

Recenzija

Još nema komentara.


Budi prvi koji ce napisati komentar za: Gladijator DX-IRHG01, Kućna teretana