Filter

Kapice za plivanje,Lopatice za plivanje, prodaja Požeška ulica TC 150A, Beograd – ENDLESS Sport

Kapice za plivanje

Kapice za plivanje imaju osnovnu namenu da zaštite vašu kosu od uticaja vode i ostalih štetnih materija koje se u njoj mogu naći. Ukoliko želite da zaštitite vašu kosu od negativnog uticaja soli (na moru) ili hlora u bazenima kape za plivanje predstavljaju najefikasniji ali i najjeftiniji vid zaštite. Uglavnom su izrađene od različitih vrsta guma kao što su lateks ili silikon.

Druga namena kapice za plivanje je snanjenje otpora vode prilikom plivanja. Na taj način ćete štedeti vašu energiju ali i postići veće brzine plivanja.

Koju kapu za plivanje kupiti?

Kod izbora kapice za plivanje neophodno je samo izabrati model koji će odgovarati po veličini, dobro prijanjati uz vašu glavu i na taj način sprečiti prodiranje vode.

Kapice, Cepici, Lopatice za plivanje
Kapice, Cepici, Lopatice za plivanje

Lopatice za plivanje

Lopatice za plivanje predstavljaju rekvizit za plivače početnike, uglavnom decu koji se tek uče plivanju i prave svoje prve korake u savlađivanju plivanja. Stavljaju se na ruke i povećavaju otpor u vodi prilikom zamaha rukama. Na taj način olakšavaju i ubrzavaju plivanje. Nešto slično kao peraja za plivanje koja se stavljaju na noge.