Filter

Vijače, prodaja Beograd, Požeška 150a, Banovo brdo – ENDLESS Sport

Vijače

Vijača je rekvizit koji je zastupljen u treningu skoro svakog sporta. Skoro da ne postoji profesionalni sportista koji ne koristi vijaču u sklopu svog treninga. Idealna za profesionalce i rekreativce. Treningom sa vijačom možete uraditi odličan kardio trening, istopiti kalorije i srediti liniju.

Mogu biti izrađene od različitih materijala. Najčešće se mogu naći najjeftinije varijante koje su napravljene od pvc-a. Pored njih često ćemo ih sresti i sa: kožnom sajlom,  sa metalnom sajlom, brze crossfit vijače…

Vijace
Vijace

PVC vijača

Spadaju u najobičnije vijače izrađene od pvc materijala. Nisu pouzdanog kvaliteta i nemaju dovoljnu težinu kanapa za preskakanje. Cena im je niska i predstavljaju odličan rekvizit u nedostatku neke kvalitetnije varijante.

Kožna vijača

Kožna vijača predstavlja kvalitetniju varijantu i kod nje je kanap za preskakanje izrađen od prirodne kože. Drške su kod ovakvih modela najčešće izrađene od drveta. Od kvaliteta i težine kože zavisi i sam kvalitet treninga. Ukoliko je koža suva i lagana teško ćemo moći postići željenu brzinu preskakanja. Ukoliko je koža namašćena i teža samim tim će i sam trening biti kvalitetniji.

Brza vijača (Speed rope)

Najbrže vijače su izrađene od metalnih sajli presvučenih sa nekom vrstom pvc materijala. Sajla daje vijači na težini i na taj načim smo u mogućnosti da je mnogo brže i preciznije vrtimo. Ovakve sajle nisu sklone uvijanju i uvek ćemo moći raditi kvalitetne treninge. kao što im i samo ime kaže ovakve vijače su izuzetno brze i omogućavaju veći broj skokova i preskakanja u odnosu na ostale varijante.

Brza vijača je najčešće u upotrebi kod crossfit treninga. Spojevi ručki i sajli su izrađeni od metalnih lagera i na taj način dodatno daju na brzini vrtenja i lakoći okretanja. Ručće su sužene i nikad nisu previše debele. Svi delovi su prilagođeni da bi se ostvarila što veća brzina i broj okretaja.