Filter

Benč klupe, Bench klupe prodaja Beograd, Požeška 150a, Banovo brdo – ENDLESS Sport

Benč klupe, Bench klupe

Benč klupe su sprave za izvođenje vežbi ravnog i kosog benča. To su osnovne vežbe u svakoj teretani i služe za razvijanje grudnih mišića. Izvode se u ležećem položaju sa ravnim olimpijskim f50 ili običnim f30 šipkama u zavisnosti od težine koju podižemo. Razlika između ravnog i kosog benča je u položaju odnosno uglu daske na kojoj ležimo dok izvodimo trening. Kosi benč pogađa gornji deo grudi dok ravni benč pogađa donji deo grudi. Na određenim modelima benč klupa možemo izvoditi i kontra kosi benč.

Bench-klupe
Bench-klupe

Kućne benč klupe

Kućni modeli su prilagođeni za rekreativno vežbanje i nisu predviđeni za podizanje ekstremno velikih težina. Njihova nosivost je uglavnom od 80kg pa do maksimum 120kg. Stalci su najčešće fiksirani uz samu benč klupu i nije ih moguće odvojiti. Sama daska je uglavnom podesiva za dve vežbe: ravni i kosi benč.  Najčešće se uz njih koriste f30 šipke i tegovi zbog slične nosivosti. Kućne varijante najčešće uz sebe imaju i određene dodatke kao što su: prednji šut za trening mišića nogu(prednja loža), zadnja loža, leptir dodaci za razvlačenje grudi, skot klupu i sl.

Profesionalne benč klupe

Profesionalni modeli su svojom konstrukcijom prilagođeni za napredne i iskusnije vežbače. Ojačani profili omogućavaju podizanje velikih težina. Uglavnom se koriste uz olimpijske f50 šipke. Najčešće su klupe fiksirane i prilagođene za izvođenje samo jedne vežbe.

Kombinovane benč klupe – Univerzalne benč klupe

Kombinovane benč klupe (Univerzalne benč klupe) su odvojene od stalaka i poseduju mogućnost podizanja daske za vežbanje do 90 stepeni. Pored ravnog i kosog benča na njima možemo izvoditi i vežbe za prednje i zadnje rame. Pogodne su i za profesionalno i za kućno vežbanje.

Saveti za kupovinu

Kod kupovine benč klupe je najbitnije da imate okvirnu predstavu koliku težinu možete da podignete iz benča. Na osnovu toga pogledajte koje su nosivosti benč klupa i izaberite onu koja može zadovoljiti vaše potrebe. Imajte u vidu i da ćete ukoliko redovno vežbate i napredovati sa težinama pa unesite i to u kalkulaciju.