Filter

Strunjače, Podloge za vežbanje prodaja Beograd, Banovo brdo, Požeška 150a – ENDLESS Sport

Strunjače, Podloge za vežbanje

Strunjačama prekrivamo ceo prostor nekog fitnes centra i teretane ili ih koristimo kao pojedinačne podloge za vežbanje u kućnim uslovima.  Njihova osnovna namena je da nas zaštite od tvrde podloge prilikom treninga. Taj trening može biti lagan gde trening izvodimo sedeći ili ležeći na strunjači  (uglavnom su to razni fitnes treninzi ili vežbe trbušnjaka i sl.). U tom slučaju  koristimo standardnu podlogu debljine od 0.6cm do 3cm. Kod borilačkih sportova koristimo drugačije podloge jer zbog bacanja one moraju biti deblje i kvalitetnije. Podloge za trening mogu biti različitih veličina, debljina i izrađene od različitih materijala. Takođe gustina materijala od kog su izrađene ili kojim su punjene može biti različita. Od debljine podloge i kompresije sunđera zavisi i njihova namena.

Strunjace
Strunjace

Fitnes strunjače, Strunjače za jogu

Taj tip strunjača je idealan ukoliko je potrebno strunjaču često nositi sa sobom u neki fitnes centar. Vrlo lako se rolaju u oblik valjka i lako se prenose. Njihova debljina je uglavnom tanja od 0.6 do 1cm.

Strunjače od ceradnog platna

Klasične ceradne strunjače su većih dimenzija i ne mogu se smotati. Zbog toga su zgodne za kućnu upotrebu ili za oblaganje prostora za trening u teretanama i ostalim sportskim centrima. Mogu biti najrazličitijih dimenzija i debljina. Takođe i punjnje može biti različitog kvaliteta. Kvalitet punjenja zavisi od kompresije regenerata(sunđera). Što je regenerat, a samim tim i strunjača tvrđa to je njen kvalitet i nivo zaštite veći. Možda biste pomislili da je obratno ali ne biste bili u pravu. Mekša strunjača je slabija zaštita prilikom vežbanja, pogotovu ukoliko je trening vezan za neke borilačke veštine gde ima dosta bacanja i padova sa visine(iz stojećeg stava).

Debljina strunjače od ceradnog platna uglavnom varira od 3cm do 6cm. U zavisnosti od namene odnosno sporta za koji se koristi. Za klasično vežbanje u ležećem stavu je dovoljna debljina od 3cm dok se za borilaćke sportove koriste strunjače od 5-6cm debljine. U nekim ekstremnim varijantama kao kod skoka u vis sa motkom debljina doskočnog sunđera ide i do nekoliko desetina centimetara.

Tatami strunjače, Pazle (Puzzle) strunjače

Tatami strunjače se koriste uglavnom za oblaganje sportskih objekata i uglavnom se koriste za borilačke sportove: karate, judo, aikido, jiu jitsu i sl. Uglavnom su dvostrane i obe strane su upotrebljive. Najčešće su u plavo crvenoj kombinaciji boja. Debljina tatami strunjača je uglavnom 1.5cm ili 2.5cm. Gustina i kvalitet tatami strunjača takođe može varirati. Koja će vam gustina i debljina biti potrebna zavisi od vrste sporta kojim se bavite. Uklapaju se jedna u drugu kao pazle i na taj način možete lako prekriti ogromnu površinu bilo kog sportskog centra ili borilišta. Površina jedne ploče je uglavnom jedan kvadratni metar.