Filter

Trake za trčanje i hodanje

Trake za trčanje, Prodaja u Beogradu, Požeska ulica, tržni centar 150a, Banovo brdo. Veliki izbor i super cene na web shop-u!

ENDLESS Sport fitnes i sportska oprema vam nudi veliki izbor traka za trčanje za kućnu upotrebu uz povoljne cene.

Vrste traka za trčanje

Prilikom izbora primetićete da je većina traka motorna. Motorne trake za trčanje poseduju električni (motorni) pogon. Jednostavnim uključivanjem trake u struju i pritiskom na taster start možete početi sa treningom. Motorne trake mogu biti sa dva ili sa jednim motorom.

Trake za trčanje sa dva motora poseduju pored glavnog motora koji pokreće traku i dodatni motor koji je zadužen za podizanje nagiba na traci. Prednost kod traka za trčanje sa dva motora je taj što možete podešavati nagib u toku samog trčanja jednostavnim pritiskom na tastere ( + ili -).

Trake za trčanje sa jednim motorom poseduju samo glavni motor koji služi za pogon. Nagib kod ovih traka se ne može podešavati elektronski. Većina traka tog tipa poseduje mogućnost promene nagiba ali se to mora uraditi mehanički. Takva promena je komplikovanija i zahteva od vežbača da prekine trening i siđe sa trake da bi mogao podići ili vratiti nagib.

Mehaničke trake za trčanje ne poseduju motor. Znatno su jeftinije ali zahtevaju da podlogu ispod naših stopala pomeramo sopstvenom snagom.

Trake-za-trcanje
Trake-za-trcanje

Koju traku za trčanje kupiti?

Prilikom izbora neophodno je obratiti pažnju na nosivost trake.  Težina samog vežbača koji će traku koristiti je najbitniji faktor prilikom izbora.  Na osnovu vaše kilaže izaberite traku za trčanje. Vežbači sa većom kilažom će morati izabrati jače modele odnosno traku sa većom nosivosti. Takve trake poseduju jače glavne motore i fizički su veće i snažnije. Izbor ovakvog modela zahteva veći finansijski izdatak ali i garantuje udobniji i konforniji trening.

Saveti za kupovinu trake za trčanje

Ukoliko ste u nedoumici i ne možete sami da napravite pravi izbor. Ili vam je potreban bilo kakav savet ili razjašnjenje neke od karakteristika, pozovite ENDLESS Sport osoblje na neki od naših telefona. U svakom momentu dobićete stručan savet ili preporuku koji vam može pomoći prilikom kupovine.