Filter

Oprema za MMA, prodaja Beograd, Požeška 150a, Banovo brdo – ENDLESS Sport

Oprema za MMA

U ENDLESS Sportu možete pronaći kompletnu opremu za MMA i boks. Veliki izbor rukavica za boks, šado rukavica za džak, MMA rukavica, Džakova za boks i kik-boks, bandažera, guma za zube i ostale zaštitne boks opreme. U našoj ponudi možete pronaći renomirane svetske i domaće proizbođače. Oprema za MMA: Leone 1947, Top Ten, Joya, Phantom, Tap Out, PFS, Thema Sport…

Rukavice za MMA

Rukavice za MMA su rukavice za ultimate fight odnosno MMA. Uvek su sa otvorenim prstima zbog grappling-a(grepling). Dok sam palac može biti sa zaštitom ili slobodan.

Grappling predstavlja kombinaciju tehnika (bez udaranja protivnika) da bi se suparnik stavio pod kontrolu i dobio meč. Nije dozvoljeno udaranje i borba počinje iz stojećeg stava, a kasnije se zahvatima protivnik obara i prelazi se na borbu u parteru. Grappling discipline su Džudo, BJJ i sl. Sam MMA meč predstavlja kombinaciju grapplinga i udaračkih disciplina.U poslednje vreme MMA dobija na velikoj popularnosti i predstavlja kombinaciju različitih borbenih stilova. Takmičari mogu koristiti faktički svaku borilačku disciplinu i njihovom kombinacijom izgrađuju sopstveni stil borbe. Uglavnom su to kombinacije borilačkih disciplina u parteru kao što je judo i brazilski jiu jitsu BJJ sa klasičnim borilačkim disciplinama kao što su boks, kik-boks, tajlandski boks i sl. Samo ime MMA u prevodu znači: Mešovite borilačke discipline.

Rukavice-za-MMA

Rukavice za boks

Rukavice su osnovna oprema za boks. Možemo ih koristiti za sparing, fokusere ali sve više vežbača ih koristi i za udarce u džak. U zavisnosti od punjenja rukavice mogu biti: 10oz, 12oz, 14oz, 16oz… Oz je mera za težinu i poznatija je pod nazivom Unca. U zavisnosti od toga koliko su rukavice napunjene zavisi i njihova težina. Veće uncaže se koriste uglavnom za sparing, a manje za fokusere i džak. Najčešće se vežbači odlučuju za 12oz iz razloga što ih u toj veličini mogu koristiti za skoro sve namene. Osim 12oz vrlo često je prvi izbor prilikom kupovine i veličina 10oz pošto dobar deo vežbača trenira kardio boks i koristi rukavice samo za fokusere i džak.

Same rukavice mogu biti izrađene od različitih veštačkih materijala(uglavnom PU, poliuretan), prirodne kože ili od kombinacije kože i PU. Rukavice od prirodne kože su većeg kvaliteta i izdržljivosti. Takođe zbog obilnog znojenja prilikom treninga kožne rukavice ukoliko se pravilno održavaju nemaju neprijatne mirise ili ih imaju u mnogo manjoj meri.

Kvalitet rukavice zavisi ne samo od spoljašnjeg materijala nego i od unutrašnjeg punjenja. Punjenje je uglavnom kombinacija različitih veštačkih materijala. Vrlo često se u punjenja zbog većeg kvaliteta u određenom procentu ubacuju i različiti gelovi(gel punjnje). Punjnje mora biti dovoljno čvrsto i elastično da se nebi brzo raspalo od udaraca. Ne sme biti ni previše tvrdo ali ni previše mekano.

Oprema za boks izrađena od prirodne kože sa kvalitetnim punjenjem donosi veći kvalitet treninga ali i veću dugotrajnost.