Filter

Oprema za borilačke sportove, prodaja Beograd, Požeška 150a, Banovo brdo – ENDLESS Sport

Oprema za borilačke sportove

Oprema za borilačke sportove po povoljnim cenama. Veliki izbor rukavica za boks, šado rukavica za džak, MMA rukavica, Džakova za boks i kik-boks, bandažera, guma za zube i ostale zaštitne boks opreme. U našoj ponudi možete pronaći renomirane svetske i domaće proizbođače opreme za boks: Leone 1947, Top Ten, Joya, Phantom, Tap Out, PFS, Thema Sport…

Veliki izbor kimona za borilačke sportove u različitim gramažama. Kimona za džudo, kimona za karate, aikido i taekwondo.

Rukavice za boks

Rukavice su osnovna oprema za boks. Možemo ih koristiti za sparing, fokusere ali sve više vežbača ih koristi i za udarce u džak. U zavisnosti od punjenja rukavice mogu biti: 10oz, 12oz, 14oz, 16oz… Oz je mera za težinu i poznatija je pod nazivom Unca. U zavisnosti od toga koliko su rukavice napunjene zavisi i njihova težina. Veće uncaže se koriste uglavnom za sparing, a manje za fokusere i džak. Najčešće se vežbači odlučuju za 12oz iz razloga što ih u toj veličini mogu koristiti za skoro sve namene. Osim 12oz vrlo često je prvi izbor prilikom kupovine i veličina 10oz pošto dobar deo vežbača trenira kardio boks i koristi rukavice samo za fokusere i džak.

Same rukavice mogu biti izrađene od različitih veštačkih materijala(uglavnom PU, poliuretan), prirodne kože ili od kombinacije kože i PU. Rukavice od prirodne kože su većeg kvaliteta i izdržljivosti. Takođe zbog obilnog znojenja prilikom treninga kožne rukavice ukoliko se pravilno održavaju nemaju neprijatne mirise ili ih imaju u mnogo manjoj meri.

Kvalitet rukavice zavisi ne samo od spoljašnjeg materijala nego i od unutrašnjeg punjenja. Punjenje je uglavnom kombinacija različitih veštačkih materijala. Vrlo često se u punjenja zbog većeg kvaliteta u određenom procentu ubacuju i različiti gelovi(gel punjnje). Punjnje mora biti dovoljno čvrsto i elastično da se nebi brzo raspalo od udaraca. Ne sme biti ni previše tvrdo ali ni previše mekano.

Oprema za boks izrađena od prirodne kože sa kvalitetnim punjenjem donosi veći kvalitet treninga ali i veću dugotrajnost.

Rukavice za MMA

Rukavice za MMA su rukavice za ultimate fight odnosno MMA. Uvek su sa otvorenim prstima zbog grappling-a(grepling). Dok sam palac može biti sa zaštitom ili slobodan.

Grappling predstavlja kombinaciju tehnika (bez udaranja protivnika) da bi se suparnik stavio pod kontrolu i dobio meč. Nije dozvoljeno udaranje i borba počinje iz stojećeg stava, a kasnije se zahvatima protivnik obara i prelazi se na borbu u parteru. Grappling discipline su Džudo, BJJ i sl. Sam MMA meč predstavlja kombinaciju grapplinga i udaračkih disciplina.U poslednje vreme MMA dobija na velikoj popularnosti i predstavlja kombinaciju različitih borbenih stilova. Takmičari mogu koristiti faktički svaku borilačku disciplinu i njihovom kombinacijom izgrađuju sopstveni stil borbe. Uglavnom su to kombinacije borilačkih disciplina u parteru kao što je judo i brazilski jiu jitsu BJJ sa klasičnim borilačkim disciplinama kao što su boks, kik-boks, tajlandski boks i sl. Samo ime MMA u prevodu znači: Mešovite borilačke discipline.

Šado rukavice za džak

Šado rukavice su specijalno dizajnirane za udaranje u džak za boks. Njihova uncaža je znatno manja nego kod klasičnih rukavica i zato sa njima nije dozvoljen sparing. Služe isključivo za trening na džaku. Rukavice za džak su osnovna boks oprema i ukoliko nam finansijske mogućnosti dozvoljavaju trebali bi ih imati uz klasične boks rukavice zbog treninga na džaku. Klasične boks rukavice nisu predviđene za udarce u džak i taj vid korišćenja im smanjuje vek trajanja. Imajući u vidu da su rukavice za džak znatno jeftinije taj vid investicije bi trebao da se isplati na duže staze.

Džakovi za boks i kik-boks

Džakovi za boks i kik-boks predstavljaju jedan od osnovnih rekvizita za trenig skoro svih udaračkih disciplina. Džakovi su boks oprema bez koje ne možemo zamisliti ozbiljan boks trening. Mogu biti različitih dužina i širina. Najčešće ih srećemo u dužinama od: 100cm, 150cm i 180cm. Kraći džakovi su za ručne udarce dok su duži predviđeni i za nožne udarce( low i high kick). Standardna širina džakova za boks je 35cm-40cm. Postoje klasični džakovi ali i razne varijacije kao što je džak za aperkat i slično.

U prošlosti su se kvalitetni džakovi izrađivali isključivo od prirodne kože dok su danas primat preuzeli veštački materijali. Najčešće se izrađuju od ceradnog platna koje ima veliku izdržljivost ali mnogo nižu cenu. Zbog toga su danas džakovi za boks jeftiniji i dostupni široj populaciji.

Boks-oprema

Zaštitna oprema za boks

Zaštitna oprema za boks predstavlja skup različitih rekvizita koji imaju za cilj da smanje mogućnost povrede kod boraca. Neki od osnovnih vidova zaštite su: gume za zube, bandažeri, kacige, suspenzori… Sva osnovna boks oprema koja ima za cilj da nas zaštiti od povrede bi trebalo da bude u funkciji prilikom treninga. Posebno se to odnosi na bandažere i gume za zube ukoliko sparingujemo.

Kimona

Kimona su sportska odeća u kojima radimo treninge i mečeve borilačkih veština kao što su Judo, Aikido, Karate, Taekwondo, BJJ i sl. U zavisnosti od vrste borilačkog sporta razlikuju se i kroj i debljina kimona.

Kimona za Judo (Džudo)

Kimona za judo su izrađena od pamuka i mogu imati različitu gramažu. Od gramaže materijala od kog je izrađen kimono zavisi i njegova debljina, a samim tim i izdržljivost. Bez obzira na gramažu kod judoa je gornji deo uvek izrađen sa ojačanim tkanjem (pirinčano tkanje).  Ta vrsta tkanja doprinosi da svaki judo kimono bude deblji i izdržljiviji odnosno da može da podnese česta povlačenja. Koliko će kimono biti debeo zavisi od tipa tkanja i gramaže. Najčešće se gramaže kreću oko 350gr, 550gr i 900gr.

Za početnike i decu se najčešće preporučuje 350 gramski. Dok za malo naprednije vežbače i vežbače sa većom telesnom masom preporučujemo 550gr. Profesionalci najčešće koriste gornji deo od oko 900gr. Laganije varijante su idealne i kad su visoke temperature. Zgodnija su i ugodnija za lagane treninge u letnjem periodu i zbog toga ih često koriste i iskusniji vežbači na treninzima. U toku meča prednost 900 gramskog materijala se ogleda u boljoj zaštiti i težini izvođena hvatova protivnika nad vama.

Kimona za Karate

Kimona za karate su laganija i sa manjom gramažom. Uglavnom su od 200gr i najčešće se izrađuju od čistog pamuka ili od kombinacije pamuka i veštačkih materijala. Zbog prirode sporta ona nemaju pirinčano tkanje pošto kod karatea nema povlačenja kao kod juda i sl. borilačkih veština.  Samim tim i oprema može biti laganija jer ne mora da trpi silovita povlačenja.

Kimona za Aikido

Kimono za aikido kod iskusnih vežbača sa crnim pojasom je karakterističnog izgleda. Sam kimono je bele boje ali se oko struka  nose crne ili tamno plave pantalone za aikido koje se zovu hakama. Za početnike pogotovu decu u aikidou je dovoljno imati 350 gramski kimono za judo.

Kimona za Taekwondo

Kimona za taekwondo su manjih gramaža kao i kod karatea zbog stila borbe. Taekwondo je udaračka borilačaka veština i kod njega kao i kod karatea nema borbe u parteru. Samim tim je i oprema tanja i laganija. Kimono za taekwondo se jos naziva i dobok. Glavna razlika u odnosu na karate je u tome što se kod taekwondoa gornji deo navlači preko glave. (nije na preklop kao kod karatea). Majstori taekwondoa nose crni pojas i okovrstnik kod gornjeg dela je takođe u crnoj boji. Glavna karakteristika taekwondoa su nožni udarci. Vrlo često su ti udarci vrlo atraktivni zbog svoje brzine i visine. Taekwondo je kao i džudo olimpijski sport ali se u toku borbe zbog jakih i opasnih nožnih udaraca nosi zaštitna oprema na glavi i grudima.

Kimona