Filter

Nastavci za teretanu,  prodaja Beograd, Požeška 150a – ENDLESS Sport

Nastavci za teretanu

Da bismo iskoristili prednosti lat mašine i ostalih sprava u teretani moramo imati i različite nastavke odnosno hvatove. U zavisnosti od izlaza na lat mašini i vrste vežbe koju izvodimo potrbni su nam i drugačiji hvatovi. Najviše korišćeni nastavci za sprave su: Šipka za lat, Ravna šipka za triceps, Kosa šipka za triceps, Kanap za triceps, Uski hvat za donju vuču, Široki hvat za donju vuču, Paralelni široki hvat za lat, Nastavak za kros (cross) mašinu…

Nastavci-za-sprave

Nastavci za lat mašinu

Sa ovim nastavcima radimo vežbe za gornji deo leđa. Najčešće korišćena je klasična široka šipka za lat. Vrlo često možete videti u upotrebi i široki paralelni hvat. Razlika je u položaju šake prilikom vežbanja, a samim tim pogađamo i drugu grupu leđnih mišića.

Vežba na lat mašini je posebno korisna za jačanje leđnih mišića kod vežbača koji nisu u mogućnosti da urade zgib na vratilu. Mogućnost korigovanja željene težine koja se podiže omogućava i slabijim vežbačima da jačaju leđne mišiće.

Nastavci za triceps

Ovi dodaci se takođe kače na lat izlazu ali se koriste za trening ručnih mišića. Konkretno pogađaju triceps. Vežbe za triceps se najčešće izvode sa ravnom ili kosom šipkom za triceps ili sa triceps kanapom koji daje veću slobodu pokreta i odličan je u kombinaciji sa drugim nastavcima za jačanje tricepsa.

Nastavci za donju vuču

Donja vuča ili veslanje je izlaz na lat mašini koji služi za simulaciju suvog vesla i jačanje mišića donjeg dela leđa. UPrilikom izvođenja ove vežbe aktivni su i mišići nogu. Najčešće korišćeni nastavci za donju vuču su: uski hvat i široki hvat.

Nastavaci za kros mašinu

Ovi nastavci se koriste na kros mašini. To su jednoručni nastavci koji se najčešće koriste u paru. Vežba se uglavnom izvodi sa obe ruke u isto vreme i služi za jačanje mišića ramena. Na samoj kros mašini mogu se zakačiti i drugi nastavci za sprave i vežbati druge mišićne grupe.

Добар