Dobrodošli u ENDLESS Sport

ISPORUKA KURIRSKIM SLUŽBAMA

na teritoriji cele Srbije

PLATITE NA VAŠOJ ADRESI

prilikom preuzimanja

PORUČITE TELEFONOM

011 75 43 448
063 72 71 599

Cart

Nijedan proizvod ne odgovara izabranim kriterijumima.

Steperi

Steperi, Mini steperi, prodaja Beograd, Požeška 150a, Banovo brdo – ENDLESS Sport

Steperi, Mini steperi

Steperi su sprave omiljene kod ženske populacije. Osnovna namena im je zatezanje zadnje lože i pozadine. Iz tog razloga ali i zbog svojih malih dimenzija i nize cene u odnosu na ostale fitnes sprave postali su izuzetno popularni. Na tržištu uglavnom možete naći mini stepere koji se sastoje od gazišta na koje stajemo prilikom vežbanja i vrlo često gumenog ekspandera sa kojim možemo u isto vreme trenirati i gornji deo tela. Ovi modeli ne poseduju ručke za držanje ni merač pulsa. Mali kompjuter broji korake, pređenu distancu i prosečno utrošene kalorije. Ukoliko želite merenje pulsa i veću stabilnost prilikom vežbanja izaberite klasičan model sa rukohvatima.

Podešavanje otpora kod stepera

Kod mini stepera uglavnom nije moguće podešavati otpor. Samo kod izuzetno skupljih i naprednijih modela možete naći tu opciju. Međutim možete podešavati dubinu stepa odnosno koraka. Otpor kod ovih sprava funkcioniše na bazi cilindra. Prilikom svakog koraka na dole klip iz cilindra se uvlači, a prilikom podizanja stopala se izvlači. Zbog prirode trenja kod ovog vida otpora budite oprezni nakon završetka treninga pošto se cilindri mogu poprilično zagrejati. Ukoliko spravu pomerate pazite da se ne biste opekli.

Steperi

Saveti za upotrebu stepera

Steper nije idealna sprava za mršavljenje i kardio trening zbog svoje male i slabe konstrukcije. oristite ga isključivo za zatezanje zadnje lože i zadnjice. Ukoliko imate problem sa viškom kilograma bolje se opredelite za sobni bicikl ili krostrenažer. Nosivost kod stepera je negde oko 70kg maksimalno. Teži vežbači uglavnom vrlo brzo naprave mehanička oštećenja i ove sprave neće dugo trajati u tom slučaju.

Takođe neophodno je da obratite pažnju na vaša kolena i kukove prilikom treninga na ovoj spravi. Ukoliko ste dugo bili neaktivni počnite treninge lagano i povećavajte intervale treninga polako svaki dan. U suprotnom možete osetiti bol u kolenima ili kukovima, a samim tim izazvati i povrede.

Prijavi se na mail listu

Klikni na dugme

Kontaktirajte nas

 •  

  Strk Endless Požeška 150A, lokal 9
  Beograd, Banovo brdo PIB:104450204 MB:60199388

 •  

  011 75 43 448
  063 72 71 599

 •  

  endlesssport@gmail.com